joi, 3 aprilie 2014

LIBER!!! A fost semnată decizia privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni

Din 28 aprilie 2014, moldovenii vor călători fără vize în UE în baza pașapoartelor biometrice. Decizia cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republica Moldova a fost semnată astăzi, 3 aprilie.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene salută semnarea de deciziei cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova de către Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz și reprezentantul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Dimitris Kourkoulas, viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene.
La ceremonia de semnare a fost prezentă Cecilia Malmström, Comisar european pentru Afaceri Interne. Decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE la data de 8 aprilie 2014 şi va intra în vigoare la 28 aprilie 2014.
Conform acestui Regulament, cetățenii Repulicii Moldova vor putea calători fără vize în 26 de state ale Uniunii Europene, mai puțin, deocamdată, Marea Britanie și Irlanda.

Pentru a călători în Uniunea Europeană fără vize, moldovenii vor trebui să dețină un pașaport biometric. Aceștia vor putea călători pentru o perioadă de scurtă ședere (90 de zile pe parcursul a 6 luni) în toate statele care sunt membre cu drepturi depline în Acordul Schengen.

Iată care sunt cele 26 țări membre: Belgia, Italia, Danemarca, Franţa, Portugalia, Suedia, Germania, Spania, Finlanda, Luxemburg, Grecia, Islanda, Olanda, Austria, Norvegia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Elvetia, Liechtenstein.


Moldovenii vor putea călători și în țările care urmează să devină membre ale Acordului Schengen - Bulgaria, Cipru, România și Croația.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu