miercuri, 14 martie 2012

PRESEDINTE sau "FORMALITATE"

Suntem în ajunul unui eveniment de răsunet in Republica noastră offff Moldova.............
Al doilea an consecutiv se incearcă a alege un președinte, și nimeni încă nu a recunoscut că în actuala configurație politica aceasta nu are loc și nici poziție.
După o serie de încercări sau mai bine zis rotații în jurul unui candidat de "2 metri de bulbuci" - parafrazînd fostul președinte comunist, ultimele incercări sau alternative au dat greș.
Nu a fost găsită pîna astăzi figura unui om care ar putea intra în gustul celor 3 membri ai  alianței, dar să nu aruncăm nicicum poziția și a comunistilor , care se pare au  ei instrumentul de lucru asupra CANDIDATURII de moment, însa normal ca vor boicota alegerile de vineri.
Mai exact, NICOLAE TIMOFTI este genul de om care are tot respectul din partea mea, adică știe a trăi bine  cu influența indiferent de situatia politică din țară, mai ales că are un "atu" - figura aș zice eu nr. 1 din justitia moldovenească.
Cit despre acesta ca om, o spun cu certitudine că merită o distincție la capitolul generozitate și omenie, la care cultura justiției se alatură.
O spun deoarece am avut deosebita onoare de a-l cunoaște nu ca candidat la președentie, ci ca un președinte al instanței  de apel într-o situație cînd calitățile sale și-au spus din nou cuvîntul.
Dar într-un final o spun cu certitudine: Un om cu o experință de invidiat, un cetățean de renume, un jurist autentic, un mare amator al sportului, dar toate acestea sunt mici pe linga multimea de "zoi" ce vor fi aruncate pe fata acestuia odata cu intrarea în jocul acestor 3 vectori.
Va fi imposibil să evite gura lumii, la care mai pui ca vrei nu vrei interesele celor 3 se intersectează iar acesta mai exact va fi marioneta din fruntea statului care va avea nevoie de acordul aliantei pentru a se pronunta într-o situație sau alta.

Pe final aș exclama ca sigur , dupa parerea mea va fi ales presedinte dar ca urmare nu a alegerilor sau verdictului societati deoarece nu este atit de mediatizat, dar rezultat al mentinerii la putere a coalitiei si a iesi cu doamne ajuta din criza politica a RM ce nu o v-om depasi nici peste 10 ani cred.
Domnule Timofti succes si rabdare În schema politică la care ați aderat si mulțumim că ați dat acceptul de a împaca opozitia cu guvernarea , căci sunt sigur ca veți gasi limba comună cu ambii.

Iar noi, stimați concetățeni haideți pentru urmatoarele alegeri să ne pregătim minuțios și să apreciem adevaratele valori ale societății, în care se includ și valorile politicii moldovenesti murdare,................................ ca toate celelalte de pe glob...............................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu